Skip to main content

Ontmossen en reinigen van daken

Het meest schadelijke voor een dak kan mosgroei zijn. De wortels van het mos groeien namelijk in de poriën van je dakbedekking. Deze wortels worden bij regenweer nat, en zetten uit bij vorst. Het gevolg is dat dakpannen gaan afbrokkelen en dat er dan lekkages kunnen ontstaan.

Het ontmossen of reinigen van asbestcement daken met een hogedrukreiniger of met straalmiddelen is uitdrukkelijk verboden in de milieuwetgeving. Uit luchtmetingen blijkt dat bij deze werken grote hoeveelheden asbestvezels vrijkomen.

Onze techniek bestaat erin stoom te projecteren op het dak-oppervlak. Zo wordt een diepe reiniging gegarandeerd zonder ook maar enige schade aan uw dak toe te brengen. Vervolgens wordt het oppervlak geïmpregneerd met een moswerend biologisch middel met lange nawerking om nieuwe mosgroei zo lang mogelijk uit te stellen.

Het dak is dan terug weerbestendig en voor jaren beschermd tegen verdere aantasting.

Deze investering is een fractie van de kosten ten opzicht van een nieuw dak, en uw woning ziet er weer nieuw uit.

Ontmossen van dak
Close-up van ontmossen

Periodiek onderhoud

Om te vermijden dat uw dak na een reinigingsbeurt nog mosgroei vertoont raden wij sterk aan om periodiek uw dak te laten impregneren met een moswerend middel. Dit dient, afhankelijk van diverse factoren, te gebeuren om de 12 tot 36 maanden en kost slechts een fractie van een volledige reinigingsbeurt. Zo blijft uw dak steeds mosvrij!

Meer weten? Vul hier ons offerteformulier in.